Go Back
+ servings
Grön pesto i en genomskinlig skål med en slät konsistens.
Print
Inga röster än

Klassisk pesto

En klassisk pesto ska innehålla fina, färska ingredienser som smakar mycket. En god smaksättare till väldigt mycket, inte bara till pasta.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Såser & röror, Vegetariskt
Yield: 1
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g pinjenötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st kruka med basilika
  • 1 dl olivolja
  • 80 g parmesanost
  • 1 nypa salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Rosta nötterna i en torr panna. Akta så du inte bränner dem.
  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop snabbt. Det skall inte bli helt slätt utan vara lite konsistens i det hela. Tänk på att du bara skall använda bladen på basilikan.
  • Smaka av med salt och peppar. Häll upp i burk och förvara eller använd direkt.