Go Back
+ servings
En plåt med pannbiffar och en blandning av grönsaker som broccoli, paprika och selleri.
Print
5 av 8 röster

Klassiska Pannbiffar

Det här receptet på pannbiff härstammar från när jag växte upp och vi hade en kokerska som gjorde fantastiskt goda pannbiffar. Nu anpassat till LCHF.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g blandfärs
  • 50 g gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk pofiber
  • 3 msk Grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 2 krm malen ingefära
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1-2 tsk salt

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser. Använd gärna en köksasstistent för att få en välblandad färs.
  • Gör ett stekprov för att känna av hur det är med salt och peppar. Tillsätt mer om du tycker att det behövs.
  • Forma till pannbiffar i lagom storlek och stek i smör i en varm tjockbottnad stekpanna. Stek 3-4 minuter tills det att biffarna fått fin färg och vänd dom sedan och stek klart. Om du har gjort väldigt tjocka biffar så kan du låta dom gå klart i ugnen på 150°C.
    Stekta pannbiffar som ligger i en stekpanna med brunad yta och fett.