Go Back
+ servings
Dessert i glas med grädde, krossade kex och blåbär på toppen.
Skriv ut
5 av 5 röster

Knäckig smulpaj i glas

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 4
Författare: @lchfchristine

Materials

Smul

  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 1,5 dl Riven kokos
  • 75 g Smör
  • ¼ dl Sötning

Topping

  • Ca 2 dl Grädde
  • 1 krm Vaniljarom eller vaniljpulver
  • 2 dl Blåbär eller andra färska bär

Instruktioner

  • Blanda samman kokos, mandelmjöl & sötning
  • Smält smöret i en stekpanna. När det bubblar ordentligt tillsätter du smulblandningen och rör om ordentligt så smöret absorberas.
  • Sänk värmen och stek på medelvärme under omrörning tills dess att smulet är fint gyllenbrunt
  • Ta av från plattan och låt det svalna
  • Vispa upp grädde & vaniljarom
  • Ta fram 4 breda glas och varva smul med grädde & bär. Servera och njut!
    Två glas med dessert innehållande grädde, blåbär och smulor på toppen.