Go Back
+ servings
En tallrik med köttbullar serverade med sås och lingonsylt.
Print
4,60 av 5 röster

Köttbullar

Hemlagade köttbullar med massor härliga smaker som kommer att tyckas om av alla du bjuder hem på god husmanskost. Anpassat för lchf!
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Köttfärs
  • 50 g Lök (gul)
  • 1 st ägg
  • 3 msk Grädde
  • 2 msk Pofiber
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Ingefära (malen)
  • 1 tsk Kryddpeppar (malen)
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 floz Svartpeppar (malen)
  • 1,5 tsk Örtsalt
  • 1 tsk Tamarisoja

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser. Använd gärna en köksassistent.
    En skål med köttfärs som blandas i en köksassistent med en degkrok.
  • Låt gärna färsen stå en stund innan du börjar tillaga. Glöm inte bort att göra ett stekprov innan bara så att du har koll på att alla smaker sitter!
  • Rulla till köttbullar och stek direkt i smör.
  • Servera med gräddsås och andra goda tillbehör.
    En tallrik med köttbullar serverade med sås och lingonsylt.