Go Back
+ servings
Skål med vitkålssoppa och köttfärs, garnerad med örter och serverad med bröd.
Print
3,66 av 26 röster

Köttfärs- och vitkålssoppa i crockpot

Förberedelser15 minuter
Active Time6 timmar
Total tid6 timmar 15 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Author: @lchfchristine

Materials

  • 800 g blandfärs
  • 500 g passerade tomater
  • ca 5 dl dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ st vitkålshuvud
  • 2 dl grädde
  • Kalvfond, spiskummin, svartpeppar, salt , timjan och chilliflakes.

Instruktioner

  • Hacka gul lök och vitlök och bryn färsen tillsammans med löken, häll sedan över i crock poten.
  • Strimla vitkålen och häll över i crock poten.
  • Häll på tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Rör om.
  • Låt gå på låg i 4,5 timmar. Häll på grädde och låt gå på hög i 1,5 timmar.