Go Back
+ servings
En tallrik med köttfärsrätt bestående av köttfärs, paprika och tomater, serverad med en vit sås.
Print
2,58 av 7 röster

Köttfärsgratäng

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Angora

Materials

  • 125 g Champinjoner
  • 0.5 st Röd paprika
  • 0.5 st Gul paprika
  • 250 g Högrevsfärs
  • 1 msk Smör
  • 1 st Tomat
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 msk Grädde
  • 0.5 dl Riven ost
  • 1 msk oregano
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspuler
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skölj och skiva eller tärna champinjonerna. Skölj och tärna paprikan.
  • Fräs på svampen ett par minuter. Lägg till paprikan, vitlök-, lökpulver och oregano och fräs ytterligare ett par minuter. I med köttfärsen och fräs tills det är genomstekt, salta och peppra.
  • Lägg röran i en smord form. Skiva tomaten och lägg ovanpå.
  • Blanda creme fraiche, grädde och ost. Klicka ut röran över och grädda 15-20 minuter.