Go Back
+ servings
Skivad köttfärslimpa serverad med grönsaker och en skål med sås i bakgrunden.
Print
4,50 av 2 röster

Köttfärslimpa

En klassisk köttfärslimpa är husmanskost i sin bästa form! Otroligt gott sätt att använda köttfärs på och passar perfekt till en god söndagsmiddag.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Blandfärs
  • 50 g Lök (gul)
  • 2 st ägg
  • 1 dl Pofiber
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 2 tsk salt
  • 2 floz Svartpeppar (malen)
  • 2 dl Grädde

Instruktioner

  • Hacka löken fint.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser. Använd en köksassistent eller blanda för hand.
  • Ta fram en plåt och klä den med lite bakplåtspapper.
  • Forma färsen till "limpor" likt en vanlig brödlimpa. Om du gör ett par stycken mindre eller en enda stor, det är helt upp till dig. Ju mindre limpor, desto kortare tillagningstid. Du kan även använda dig av en avlång brödform som du smörar lite först och sen plattar ut färsen i. Då får du en mer fyrkantig form på din limpa.
    Tre köttfärslimpor placerade på ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Grädda i ugn på 200 grader 25-45 minuter, beroende på vilken storlek du har valt att göra. Har du en kökstermometer så använd den. Limpan är klar vid 73 grader i kärntemperatur.
  • Ta ut den och låt den vila i 10-15 minuter innan du skär upp den.
  • Spadet som du får över på plåten eller i brödformen kan du använda i såsen. Det är bara att sila ner den direkt i din sås.
  • Servera sedan med goda tillbehör och en riktigt god sås.
    Köttfärslimpa skuren i skivor på en tallrik med grönsaker som blomkål, paprika och bönor.