Go Back
+ servings
Köttfärslimpa skivad och serverad med sås, broccoli och blomkål på en vit tallrik.
Print
4 av 3 röster

Köttfärslimpa med bacon och ost

Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg köttfärs
  • 50 g gul lök
  • 15 g vitlök
  • 2 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 1 dl Grädde
  • 2 st ägg
  • 2 krm svartpeppar (malen)
  • 1 tsk salt
  • 2 paket bacon
  • 300 g riven ost
  • 2 dl ajvar relish (stark)

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök riktigt fint.
  • Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.
  • Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.
  • Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.
  • Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.
  • Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.
  • Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.
  • Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.