Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av
3
röster
Köttfärslimpa med bacon och ost
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
45
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
5
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Köttfärsrecept
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
1
kg
köttfärs
50
g
gul lök
15
g
vitlök
2
msk
kalvfond (koncentrerad)
1
dl
Grädde
2
st
ägg
2
krm
svartpeppar (malen)
1
tsk
salt
2
paket
bacon
300
g
riven ost
2
dl
ajvar relish (stark)
Instruktioner
Hacka lök och vitlök riktigt fint.
Blanda alla ingredienser förutom ost, ajvar och bacon i en bunke.
Strimla baconet fint och knaperstek det i en panna och låt svalna.
Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, till ett jämnt täcke.
Smeta ut ajvar så det täcker hela färsen och fördela bacon och ost jämnt över hela färsen.
Ta tag i bakplåtspappret och rulla ihop till en fin rulle.
Flytta över den till en plåt och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter. Har du en stektermometer skall den upp till 72 grader ungefär.
Låt stå ett tag innan du skär upp den så håller den ihop lite bättre.