Go Back
+ servings
En skål med brun soppa toppad med gräddfil och en grön ört på en vit tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Köttfärssoppa

En lättlagad och värmande köttfärssoppa som du med enkelhet svänger ihop hemma i köket. Toppa din soppa med en god vitlök- och ostcrème.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Author: @mittsockerfrialiv

Materials

  • 60 g Smör
  • 80 g Hackad lök gul + röd
  • 400 g Älgfärs
  • 32 g Röd paprika
  • 2 msk Tacokrydda
  • 1 st Köttbuljongtärning
  • 200 g Krossade tomater
  • 6 dl Vatten

Vitlök och ostcreme

  • 120 g Creme fraiche
  • 80 g Riven ost
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • salt

Instruktioner

  • Fräs den hackade löken i smöret. Tillsätt färsen och låt den bli brynt. Tillsätt kryddor, paprika, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Låt puttra på svag värme ca 60 min. Gärna längre för en mustigare soppa.

Vitlök och ostcreme

  • Blanda cremefraich med vitlökspulver, salt och riven ost. Lägg en klick i soppan vid servering.

Nutrition

Kolhydrater: 6g | Protein: 29g