Go Back
+ servings
Tallrik med pasta, bacon och grönsaker, serverad med en gaffel och sked.
Print
4 av 3 röster

Krämig baconsås med smak av senap och dragon

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 240 g Bacon
  • 2 Gula lökar
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 5 dl Grädde
  • 2 dl Smetana
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 3 msk Torkad dragon
  • Smör till stekning

Till servering

  • Shiratakinudlar

Instruktioner

  • Strimla baconet och hacka lök och vitlök. Bryn på det hela i lite smör i en stor stekpanna.
  • Slå på alla övriga ingredienser och låt allt koka ihop. Låt såsen reducera ner till rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Skölj av nudlarna och låt de rinna av. Blanda ner tillsammans med såsen och låt de puttra några minuter så de drar åt sig smaken. Servera direkt!