Go Back
+ servings
En gratäng med ost och skinka i en gul skål, med tomater i en tallrik bredvid.
Print
3,93 av 13 röster

Krämig dragonkyckling

Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Åsa

Materials

  • 2 st kycklingfiléer
  • 200 g färska champinjoner eller kantareller
  • 2 st gula lökar
  • 2 dl Crème fraiche
  • 0,5 dl grädde 40%
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk torkad dragon
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 8 st körsbärstomater
  • 2 msk ghee eller smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Instruktioner

  • Blanda crème fraîche, grädde, riven ost, dragon och senap. Halvera tomater. Skiva champinjoner eller skär kantareller i mindre bitar, hacka lök.
  • Skär kyckling i bitar, bryn i ghee/smör, salta, peppra och lägg i botten av ugnsform.
  • Stek svamp och lök i resten av fettet, salta, peppra och fördela över kycklingbitarna.
  • Lägg på de halverade tomaterna med snittsidan uppåt och häll på ostblandningen.Gratinera i 225 graders ugn, ca 20 minuter.