Go Back
+ servings
Print
5 av 9 röster

Krämig kycklinglevergryta

En krämig kycklinglevergryta med bacon och champinjoner är riktig supermat med massor av nyttigheter från levern. En mild variant av levergryta.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Kycklinglever
  • 140 g Bacon
  • 200 g Färska champinjoner
  • 60 g Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk Kycklingfond, koncentrerad
  • 3 dl Grädde
  • 2 krm Currypulver
  • 2 krm Chilipulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Tips på tillbehör

  • Blomkålsris
  • Blomkålsmos
  • Smörstekt brysselkål
  • Sockerfri lingonsylt

Instruktioner

  • Börja med att putsa levern så att den är fri från eventuella senor. Skär den sedan i bitar. Storleksmässigt kan du avgöra själv vilken storlek du vill ha.
  • Hacka löken, vitlöken och skiva svampen i bitar.
  • Strimla baconet, eller skär det i lite större bitar om du tycker om det.
  • Bryn på svamp, bacon och lök i en djup stekpanna.
  • Tillsätt levern och låt den bryna med några minuter. Salta och peppra.
  • Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka upp och sänk sedan värmen så att grytan står och puttrar lite. Låt den småputtra i 10-15 minuter tills det att du har en fin simmig sås.
  • Smaka av och servera direkt med lite lingon och ett gott mos.