Go Back
+ servings
En närbild av en köttgryta med sås, innehållande skivor av kött i en krämig sås.
Print
5 av 4 röster

Krämig lövbiffsgryta

En enkel och krämig lövbiffsgryta som du snabbt och lätt svänger ihop. Massor av härliga smaker och ett recept som passar som lunch och middag.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: ylvalies_enkla_lchf

Materials

  • 500 g Lövbiff
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 7 dl Grädde
  • 1 st Grönsaksbuljong
  • salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • 1 tsk Tamarisoja
  • 1 tsk Dijonsenap

Instruktioner

  • Strimla lövbiffen. Skala vitlöken.
  • Smält en rejäl klick smör i stekpannan på hög värme.
  • Bryn lövbiffen. Och krydda med salt peppar och grillkrydda.
  • När lövbiffen brynts klart, lägg över den i en skål och låt den vila.
  • Pressa vitlöken och fräs snabbt i stekpannan, tillsätt grädde, buljong, senap och soja.
  • Låt nu såsen koka ihop och och smaka av. Tillsätt nu lövbiffen och låt puttra en liten stund.
  • Servera med valfritt tillbehör.