Krämig parmesangratinerad kyckling
Detta receptet på parmesangratinerad kyckling blev direkt en favorit hemma hos hela familjen. Fantastiskt gott lchf-recept som passar för de flesta.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Kycklingfilé
- 200 g Riven parmesanost
- 4 dl Smetana
- 50 g Purjolök
- 50 g Röd spetspaprika
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 msk Hackad persilja
- salt
- nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
Skär upp kycklingen i den storlek som du vill ha dom.
Bryn kycklingen lite snabbt i lite olja eller smör. Salta och peppra och lägg över dom i en ugnsfast form.
Fräs purjolök och paprika lite snabbt och blanda med kycklingen.
Blanda ihop parmesanost, smetana, riven vitlök, persilja och lite salt och peppar.
Fördela smeten över kycklingen och grönsakerna.
Ställ in i ugnen och gratinera cirka 25-30 minuter tills det att täcket har fått en vacker gyllene färg.
Ta ut och servera direkt.