Go Back
+ servings
En portion gratäng med grönsaker och ost som lyfts med en gaffel från en ugnsform.
Print
4,67 av 3 röster

Krämig parmesangratinerad kyckling

Detta receptet på parmesangratinerad kyckling blev direkt en favorit hemma hos hela familjen. Fantastiskt gott lchf-recept som passar för de flesta.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfilé
  • 200 g Riven parmesanost
  • 4 dl Smetana
  • 50 g Purjolök
  • 50 g Röd spetspaprika
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
  • Skär upp kycklingen i den storlek som du vill ha dom.
  • Bryn kycklingen lite snabbt i lite olja eller smör. Salta och peppra och lägg över dom i en ugnsfast form.
  • Fräs purjolök och paprika lite snabbt och blanda med kycklingen.
    Rätt med parmesangratinerad kyckling, paprika och grön lök i en vit ugnsform.
  • Blanda ihop parmesanost, smetana, riven vitlök, persilja och lite salt och peppar.
  • Fördela smeten över kycklingen och grönsakerna.
    En ugnsform med kyckling och grönsaker täckt av ett lager av parmesanost och ricotta.
  • Ställ in i ugnen och gratinera cirka 25-30 minuter tills det att täcket har fått en vacker gyllene färg.
  • Ta ut och servera direkt.
    En ugnsbakad rätt med parmesan och kyckling i en vit form med en sked.