Go Back
+ servings
En tallrik med kreolsk kycklinggryta, grönsaker och oliver på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Kreolsk kycklinggryta

Förberedelser25 minuter
Active Time30 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1000 g kycklinglårfilé Eller annan benfri kyckling.
  • 200 g chorizo
  • 100 g färska champinjoner
  • 150 g paprika (röd)
  • 100 g gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl Grädde
  • 2 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 100 g svarta oliver
  • 100 g syltlök
  • 100 g cornichoner
  • 150 g naturell färskost
  • 1 msk torkad basilika
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och bryn den i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra och lägg kycklingen i en gryta.
  • Skär chorizon i slantar och champinjoner, lök, paprika i bitar.
  • Fräs korv, champinjoner, lök och paprika i en stekpanna och pressa vitlöken över. Häll över i grytan med kycklingen.
  • Slå på vatten, grädde, creme fraiche och tillsätt buljongen och basilikan.
  • Koka upp och låt det hela puttra cirka 10 minuter.
  • Blanda ner philadelphiaosten, oliver, cornichoner och syltlök. Låt puttra ytterligare 10 minuter.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.