Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kreolsk kycklinggryta
Förberedelser
25
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
55
minuter
minuter
Måltid:
Grytor, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
1000
g
kycklinglårfilé
Eller annan benfri kyckling.
200
g
chorizo
100
g
färska champinjoner
150
g
paprika (röd)
100
g
gul lök
3
st
vitlöksklyftor
3
dl
Grädde
2
msk
kalvfond (koncentrerad)
2
dl
crème fraiche
2
dl
vatten
100
g
svarta oliver
100
g
syltlök
100
g
cornichoner
150
g
naturell färskost
1
msk
torkad basilika
20
g
smör
2
msk
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och bryn den i en stekpanna i smör och olja. Salta och peppra och lägg kycklingen i en gryta.
Skär chorizon i slantar och champinjoner, lök, paprika i bitar.
Fräs korv, champinjoner, lök och paprika i en stekpanna och pressa vitlöken över. Häll över i grytan med kycklingen.
Slå på vatten, grädde, creme fraiche och tillsätt buljongen och basilikan.
Koka upp och låt det hela puttra cirka 10 minuter.
Blanda ner philadelphiaosten, oliver, cornichoner och syltlök. Låt puttra ytterligare 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.