Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Kryddig köttfärssås med curry och kanel.
Måltid:
Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
4
Author:
Susanne Aronsohn
Materials
1
st
Gul lök
300
g
Spetskål
1
msk
Olivolja
1,5
msk
Köttfond
1,5
tsk
Curry
1
tsk
Kanel
1
tsk
Sambal oelek
500
g
Nötfärs
1
dl
Vispgrädde
2,5
dl
Vatten
Instruktioner
Skala och hacka löken.
Skär kålen i mindre bitar.
Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.
Lägg över allt i en kastrull.
Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.
Tillsätt grädde och vatten.
Låt allt småkoka i 5-10 minuter.
Krydda med salt och peppar efter smak. Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.
Servera som det är eller med valftitt tillbehör.