Go Back
+ servings
En grå ruta med texten 'Ingen bild tillgänglig' som indikerar att ingen bild är laddad.
Print
5 av 1 röst

Kryddig köttfärssås med curry och kanel.

Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Susanne Aronsohn

Materials

  • 1 st Gul lök
  • 300 g Spetskål
  • 1 msk Olivolja
  • 1,5 msk Köttfond
  • 1,5 tsk Curry
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 500 g Nötfärs
  • 1 dl Vispgrädde
  • 2,5 dl Vatten

Instruktioner

  • Skala och hacka löken.
  • Skär kålen i mindre bitar.
  • Fräs lök och kål i hälften av oljan tillsammans med fond och kryddor.
  • Lägg över allt i en kastrull.
  • Stek färsen i resten av oljan och lägg även detta i kastrullen med lök och kål.
  • Tillsätt grädde och vatten.
  • Låt allt småkoka i 5-10 minuter.
  • Krydda med salt och peppar efter smak. Ev. kan det behövas mer av de övriga kryddorna också.
  • Servera som det är eller med valftitt tillbehör.