Go Back
+ servings
En ugnsform med kyckling Caprese, toppad med tomater, mozzarella och basilika.
Print
5 av 4 röster

Kyckling "Caprese"

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st kycklingfiléer
  • 1-2 st tomater
  • 120 g mozzarella
  • 1,25 dl färsk parmesan (riven)
  • 2 dl grädde 40%
  • 0,5 dl pesto
  • 20 st färsk basilika (blad)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär 6 snitt tvärs över kycklingfiléerna utan att skära hela vägen ner. Precis som på en hasselbackspotatis. Dela tomaten på mitten och skiva sedan till halvmånar. Gör likadant med mozzarellan.
  • Tryck ner varannan tomat och varannan ost i skårorna. Tryck även ner ett basilikablad i varje skåra.
  • Ta fram en ugnsfast form och häll grädden i botten. Fördela parmesanosten och peston över grädden.
  • Lägg kycklingfiléerna ovanpå allt och salta och peppra.
  • Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills du har en innertemperatur på 75 grader. Ta ut och servera med en god sallad t ex.