Go Back
+ servings
En gryta med kycklinglår, spenat och bacon i en krämig sås.
Print
Inga röster än

Kyckling i parmesansås

Krämig kyckling i parmesansås med bacon, rosmarin och spenat. En smakrik middag som passar både till vardags och helg.
Total tid50 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: festmåltid, lättlagat med kyckling, vardagsmiddag
Yield: 6 portioner
Calories: 697kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 msk färsk rosmarin fint hackad - eller 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk paprikapulver
  • tsk svartpeppar grovmalen
  • 150 g bacon
  • 1 st solovitlök
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 60 g parmesanost riven
  • 150 g spenat
  • Salt att smaka av

Instruktioner

  • Blanda paprikapulver, salt, svartpeppar och hackad rosmarin.
  • Gnid in kryddblandningen på kycklingen och låt dra i 30 minuter.
  • Bryn kycklingen i smör. Flytta över den till en tallrik och håll den varm.
  • Strimla bacon och fräs det tills det är krispigt. Lägg baconet på tallriken.
  • Tärna löken och stek den i baconfettet.
  • Häll i buljongen och grädden. Tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt.
  • Koka upp såsen och tillsätt riven parmesan. Låt koka i 5 minuter.
  • Lägg tillbaka kycklingen och baconet i såsen och sjud i cirka 30 minuter.
  • Tillsätt spenat och rör om så att den bara mjuknar.
  • Strö över hackad persilja innan servering.

Nutrition

Kalorier: 697kcal | Kolhydrater: 10g | Protein: 32g | Fett: 60g | Fiber: 3g