Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kyckling i parmesansås
Krämig kyckling i parmesansås med bacon, rosmarin och spenat. En smakrik middag som passar både till vardags och helg.
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök:
Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
festmåltid, lättlagat med kyckling, vardagsmiddag
Yield:
6
portioner
Calories:
697
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
800
g
kycklinglårfilé
1
msk
färsk rosmarin
fint hackad - eller 1 tsk torkad rosmarin
2
tsk
paprikapulver
1½
tsk
svartpeppar grovmalen
150
g
bacon
1
st
solovitlök
2
msk
smör
1
gul lök
4
dl
vispgrädde
2
dl
kycklingbuljong
60
g
parmesanost
riven
150
g
spenat
Salt att smaka av
Instruktioner
Blanda paprikapulver, salt, svartpeppar och hackad rosmarin.
Gnid in kryddblandningen på kycklingen och låt dra i 30 minuter.
Bryn kycklingen i smör. Flytta över den till en tallrik och håll den varm.
Strimla bacon och fräs det tills det är krispigt. Lägg baconet på tallriken.
Tärna löken och stek den i baconfettet.
Häll i buljongen och grädden. Tillsätt pressad vitlök och smaka av med salt.
Koka upp såsen och tillsätt riven parmesan. Låt koka i 5 minuter.
Lägg tillbaka kycklingen och baconet i såsen och sjud i cirka 30 minuter.
Tillsätt spenat och rör om så att den bara mjuknar.
Strö över hackad persilja innan servering.
Nutrition
Kalorier:
697
kcal
|
Kolhydrater:
10
g
|
Protein:
32
g
|
Fett:
60
g
|
Fiber:
3
g