Kyckling med rosmarin och citron
Kyckling med rosmarin och citron är en supergod och lättlagad kycklingrätt som passar både till lunch och middag. Perfekt LCHF-mat!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 6
Författare: Lari Salminen
- 800 g Kycklingfilé
- 100 g Gul lök
- 0,5 dl Olivolja
- 4 st Vitlöksklyftor
- 2 st Citroner
- 1 dl Kycklingfond
- 1 msk Torkad rosmarin
- salt
- nymalen svartpeppar
- 50 g Smör
Sätt ugnen på 200°C.
Om du har kycklingfilé, så ska du skära ner filéerna längs mitten, så att du får två stycken platta filéer. Tänk minutfilé.
Värm en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja.
Salta och peppra.
Dom ska bara få lite färg och så vill man stänga porerna på köttet.
Under tiden som du steker kycklingen så kan du skiva löken, hacka vitlöken och riva zesten av en halv citron.
Lägg sedan lök, vitlök och citronzest i en ugnsform.
Häll på 0,5 dl olivolja, saften från en citron och kycklingfonden.
Tillsätt rosmarin och blanda runt.
Lägg i kycklingen i ugnsformen och vänd runt den så att den får sås överallt.
Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.
När det gått 15 minuter så tar du ut formen och lägger på några skivor citron och klickar ut smöret.
Ställ in igen i cirka 10-15 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.