Go Back
+ servings
En ugnsform med kycklingfiléer, citronskivor och rosmarin.
Skriv ut
4 av 1 röst

Kyckling med rosmarin och citron

Kyckling med rosmarin och citron är en supergod och lättlagad kycklingrätt som passar både till lunch och middag. Perfekt LCHF-mat!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 6
Författare: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfilé
  • 100 g Gul lök
  • 0,5 dl Olivolja
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Citroner
  • 1 dl Kycklingfond
  • 1 msk Torkad rosmarin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Om du har kycklingfilé, så ska du skära ner filéerna längs mitten, så att du får två stycken platta filéer. Tänk minutfilé.
  • Värm en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra. Dom ska bara få lite färg och så vill man stänga porerna på köttet.
  • Under tiden som du steker kycklingen så kan du skiva löken, hacka vitlöken och riva zesten av en halv citron.
  • Lägg sedan lök, vitlök och citronzest i en ugnsform. Häll på 0,5 dl olivolja, saften från en citron och kycklingfonden. Tillsätt rosmarin och blanda runt.
  • Lägg i kycklingen i ugnsformen och vänd runt den så att den får sås överallt.
  • Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.
  • När det gått 15 minuter så tar du ut formen och lägger på några skivor citron och klickar ut smöret. Ställ in igen i cirka 10-15 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
  • Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.