Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Fyllningen
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.
Fräs de i en panna i lite smör så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.
Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.
Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.
Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.
När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.