Go Back
+ servings
En skiva av kyckling- och broccolipaj med gyllenbrun yta och grön broccoli synlig inuti.
Print
Inga röster än

Kyckling och broccolipaj

Förberedelser45 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 25 minuter
Måltid: Kycklingrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk iskallt vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 g broccoli
  • 250 g kyckling (tillagad)
  • 70 g purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 st ägg
  • 4 dl Grädde
  • 100 g riven ost
  • Smör till stekning

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.
  • Fräs de i en panna i lite smör så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.
  • Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.
  • Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.
  • När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.