Kyckling och grönsaker i kokosgrädde
Kyckling och grönsaker i kokosgrädde är ett superlätt recept som du svänger ihop på cirka 20 minuter och det är mejerifritt dessutom. Superenkelt!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 250 g Benfri kyckling
- 200 g Morot
- 200 g Vitkål
- 100 g Haricots verts
- 100 g Gul lök
- 10 st Minimajs
- 5 st Finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk Sambal oelek
- 1 msk Färsk riven ingefära
- 250 ml Kokosgrädde
- 1,5 msk Kycklingfond, koncentrerad
- 3 msk Tamarisoja
- Saften från 1 lime
- Färsk hackad koriander
- Sesamolja eller kokosolja att steka i
Putsa kycklingen och skär ner i mindre bitar.
Strimla löken, vitkålen och moroten.
Hetta upp en panna på hög värme med olja i och tillsätt vitlök, sambal och ingefära och rör om snabbt så det inte bränner vid.
Tillsätt kycklingen och låt den brynas lite.
Tillsätt lök, morot och vitkål och låt det hela fräsa med lite.
Häll på kokosgrädde, soja och kycklingfond.
Lägg i haricots verts och minimajs och låt allt koka upp och puttra lite tills det att morötterna har lite tuggmotstånd kvar.
Pressa limesaft över allt och smaka av med salt och peppar.
Toppa med hackad koriander om du tycker om det och servera direkt.