Go Back
+ servings
En gryta med kyckling, grönsaker och kokosgrädde i en svart kastrull.
Print
5 av 1 röst

Kyckling och grönsaker i kokosgrädde

Kyckling och grönsaker i kokosgrädde är ett superlätt recept som du svänger ihop på cirka 20 minuter och det är mejerifritt dessutom. Superenkelt!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g Benfri kyckling
  • 200 g Morot
  • 200 g Vitkål
  • 100 g Haricots verts
  • 100 g Gul lök
  • 10 st Minimajs
  • 5 st Finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk Sambal oelek
  • 1 msk Färsk riven ingefära
  • 250 ml Kokosgrädde
  • 1,5 msk Kycklingfond, koncentrerad
  • 3 msk Tamarisoja
  • Saften från 1 lime
  • Färsk hackad koriander
  • Sesamolja eller kokosolja att steka i

Instruktioner

  • Putsa kycklingen och skär ner i mindre bitar.
  • Strimla löken, vitkålen och moroten.
  • Hetta upp en panna på hög värme med olja i och tillsätt vitlök, sambal och ingefära och rör om snabbt så det inte bränner vid.
  • Tillsätt kycklingen och låt den brynas lite.
  • Tillsätt lök, morot och vitkål och låt det hela fräsa med lite.
  • Häll på kokosgrädde, soja och kycklingfond.
  • Lägg i haricots verts och minimajs och låt allt koka upp och puttra lite tills det att morötterna har lite tuggmotstånd kvar.
  • Pressa limesaft över allt och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med hackad koriander om du tycker om det och servera direkt.
    En skål med kyckling och grönsaker i kokosgrädde, inklusive morötter och bönor.