Kyckling tikka masala
Ett riktigt gott och relativt enkelt recept på chicken tikka masala som är anpassat för oss som äter lchf. Supergott och smakrikt!
Förberedelser1 timme t 10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid1 timme t 40 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Kycklingen
- 1 kg Benfri kyckling
- 3 dl Yoghurt, naturell
- 0,75 tsk Spiskummin
- 0,5 tsk Cayennepeppar
- 1 msk Hackad färsk koriander
- 2 krm salt
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 cm färsk ingefära, fint riven
- 2 msk Rapsolja, neutral
Såsen
- 150 g Gul lök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 cm färsk ingefära, fint riven
- 2 msk Tomatpuré
- 2,5 dl Passerade tomater
- 2 msk Garam masala
- 2 tsk Sötning
- 3 dl Grädde
- 3 stänk Tabasco
- salt
- nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Förberedelse av kycklingen
Blanda spiskummin, cayennepeppar, hackad koriander och salt i en liten skål och massera in detta i kycklingen. Lägg kycklingen i en bunke och låt den ligga kallt i ca 1 timme.
Blanda under tiden ihop yoghurt med olja samt fint riven vitlök och ingefära.
När det gått en timme och kycklingen har fått ligga och kryddas kan du sätta igång ugnen på 175°C (varmluft).
Doppa varje kycklingbit i yoghurten och lägg på ett ugnsgaller.
Det gör inget som det är rätt så tjockt med yoghurt, det är gott!
Ställ in kycklingen i ugnen och sätt in en plåt under så att du slipper få en massa dropp i botten av ugnen.
Låt stå i ugnen tills det att kycklingen är klar, cirka 15 minuter.
Såsen
Finhacka gul lök och vitlök. Fräs detta i olja i en kastrull tills dess att det mjuknat.
Tillsätt ingefära, tomater, och övriga kryddor och fräs ett par minuter, rör om så att inget bränns.
Tillsätt grädden och låt såsen puttra i ca 10 minuter.
Ta ut kycklingen ur ugnen och skär dem i mindre bitar. Lägg ner kycklingen i såsen och ge det hela ett uppkok. Smaka av och servera.