Go Back
+ servings
Kycklingburgare med bacon, smält ost, rödlök och grönsaker på en tallrik.
Print
Inga röster än

Kycklingburgare

Saftiga kycklingburgare med gyllene stekyta. Perfekt för en LCHF-burgare eller som proteinrikt tillbehör till sallad och grönsaker!
Total tid15 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kycklingfärs, lchf-burgare, recept med kycklingfärs
Yield: 4 stycken
Calories: 181kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt + peppar
  • 1 st stor pressad vitlöksklyfta
  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Blanda ihop färsen med de övriga ingredienserna, mosa inte ihop allt för mycket.
  • Forma 4 burgare av smeten.
  • Hetta en stekpanna med smör och stek burgarna tills färdiga.
  • Lite högre värme från början för att få fin stekyta på dom, sänk sedan värmen lite.
  • Se till att steka dom tills dom är helt genomstekta.

Anteckning

Tips på goda tillbehör du kan välja mellan för att bygga din egen kycklingburgare:
Givetvis så kan du ha sallad, saltgurka, tomat och andra goda tillbehör med. Det är bara att låta fantasin flöda.

Nutrition

Calories: 181kcal | Kolhydrater: 0,3g | Protein: 22g | Fett: 10g | Fiber: 0,2g