Kycklingburgare
Saftiga kycklingburgare med gyllene stekyta. Perfekt för en LCHF-burgare eller som proteinrikt tillbehör till sallad och grönsaker!
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kycklingfärs, lchf-burgare, recept med kycklingfärs
Yield: 4 stycken
Calories: 181kcal
Author: Lari Salminen
- 500 g kycklingfärs
- 1 msk dijonsenap
- Salt + peppar
- 1 st stor pressad vitlöksklyfta
- Smör att steka i
Blanda ihop färsen med de övriga ingredienserna, mosa inte ihop allt för mycket.
Forma 4 burgare av smeten.
Hetta en stekpanna med smör och stek burgarna tills färdiga.
Lite högre värme från början för att få fin stekyta på dom, sänk sedan värmen lite.
Se till att steka dom tills dom är helt genomstekta.
Tips på goda tillbehör du kan välja mellan för att bygga din egen kycklingburgare:
Givetvis så kan du ha sallad, saltgurka, tomat och andra goda tillbehör med. Det är bara att låta fantasin flöda.
Calories: 181kcal | Kolhydrater: 0,3g | Protein: 22g | Fett: 10g | Fiber: 0,2g