Kycklinggryta
Denna kycklinggrytan är en riktigt fräsch och god skapelse med massor av goda grönsaker och smaker. En härlig ton av citron lyfter rätten helt!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kyckling, perfekt till matlåda, storkok
Yield: 8 portioner
Calories: 539kcal
Author: Lari Salminen
- 1 kg Kycklingfilé
- 300 g Champinjoner
- 200 g Morot
- 200 g Gul lök
- 150 g Purjolök
- 5 st Vitlöksklyftor
- 1 l Vatten
- 5 dl Grädde
- 3 msk Kycklingfond, koncentrerad
- 3 msk Dijonsenap
- 1 msk Torkad timjan
- 4 msk Tamarisoja
- 300 g Paprika
- 1,5 st Citron
- Smör att steka i
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Arrowrot
Putsa och skär kycklingen i lagom stora bitar, det är lite upp till hur du själv vill ha det.
Bryn kycklingen i en stekpanna i smör.
Salta med örtsalt och peppra med lite svartpeppar.
Häll över den brynta kycklingen i en större gryta.
Dela champinjonerna i större bitar och bryn på dom lite i samma stekpanna med ytterligare smör.
Flytta över dom till grytan.
Skär upp lök, purjolök, vitlök, morot och tillsätt till grytan.
Tillsätt vatten. kycklingfond, tamarisoja, timjan, dijonsenap och grädde.
Låt allt koka upp och puttra i cirka 5 minuter.
Skär paprikan i bitar och tillsätt till grytan.
Låt nu grytan puttra i cirka fem minuter till.
Riv ner skalet från 1,5 citron och pressa i saften.
Blanda arrowrot med lite kallt vatten och rör ner i den sjudande grytan tills det att du har rett av grytan till önskad konsistens.
Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Servera direkt!
Kalorier: 539kcal | Kolhydrater: 12g | Protein: 25g | Fett: 44g | Fiber: 2g