Go Back
+ servings
Tre chokladöverdragna bakverk med en krämig fyllning, skurna för att visa insidan.
Print
2,67 av 3 röster

Lagatochklarts Citronbiskvier

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lagatochklart

Materials

  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 st Äggvita (spara en gula)
  • 2 msk sötning
  • ½ st Skal från citron

Citronsmörkräm

  • 3 msk Citronjuice
  • 0,8 dl sötning
  • 150 g Rumsvarmt smör
  • 1 st äggula
  • ½ st Skal från citron

Chokladöverdrag

  • 60 g choklad 80 %

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandel smeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.
  • Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.
  • Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.
  • Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål