Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.
Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.
Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.
Hallonpannacottan
Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.
Sila bort kärnorna.
Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.
Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i
Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.