Go Back
+ servings
Glas med hallonpannacotta, grädde och färska hallon, dekorerade med mynta.
Print
3,80 av 10 röster

Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

Lakritspannacotta

  • 4 dl grädde 40%
  • 2 st gelatinblad
  • 1 msk lakritspulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Hallonpannacotta

  • 4 dl grädde 40%
  • 2 st gelatinblad
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 150 g hallon

Instruktioner

Lakritspannacottan

  • Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
  • Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.
  • Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.
  • Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.

Hallonpannacottan

  • Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
  • Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.
  • Sila bort kärnorna.
  • Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.
  • Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i
  • Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.