Lammfärsbiffar med myntasmör
Dessa lammfärsbiffar med myntasmör är otroligt goda och smakrika. Lamm behöver inte smaka kofta, utan kan smaka riktigt gott!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 5
Author: Lari Salminen
Lammfärsbiffar
- 500 g Lammfärs
- 1 Gul lök
- 120 g Bacon
- 1 msk Färsk hackad timjan
- 1 ägg
- Rivet skal från ½ citron
- 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven)
- 150 g Tärnad fetaost
- nymalen svartpeppar
Myntasmör
- 200 g Rumstempererat smör
- 4 msk Färsk hackad mynta
- Rivet skal från ½ citron
- 0,5 msk Pressad citron
- 2 tsk Flingsalt
Förslag på tillbehör
- Smörstekt sparris
- Vitkålsgratäng
- Krämig rättikagratäng
Myntasmör
Vi börjar med myntasmöret.
Vispa smöret ordentligt med elvisp eller i en köksassistent. Det ska bli riktigt fluffigt.
Tillsätt alla ingredienser och vispa ihop.
Lägg ut smöret på antingen bakplåtspapper eller plastfolie och forma en korv av det hela.
Snurra ihop ändarna så att smöret packas ordentligt.
Lägg in i kylen så det får stelna till lite.
Om det blir smör över, så funkar det perfekt att frysa in så har du färdigt kryddsmör i frysen.
Lammfärsbiffarna
Sätt ugnen på 150 grader.
Strimla baconet fint och knaperstek det i lite smör.
Hacka löken och tillsätt i baconet så att det får fräsa med på slutet.
Ställ åt sidan så det får svalna.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke så du får en jämn färs.
Stek gärna en liten bit för att känna om det behövs mer salt och peppar eller någon annan krydda.
Forma fem stora biffar, eller tio mindre biffar.
Stek de i ordentligt med smör så de får en fin yta.
Sätt in i de ugnen sedan tills de är helt färdiga. Har du en stektermometer så skulle jag sikta in mig på cirka 72 grader i kärntemp.
Ta ut och servera med smör och goda tillbehör.