Lammstek med rosmarin och vitlök
Lammstek med rosmarin och vitlök är helt perfekt sätt att tillaga lamm på. Detta passar helt ypperligt till påskmiddagen eller som en vanlig middag.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time1 timme t 20 minuter minuter
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 kg Lammstek
- 30 g Vitlök
- 2 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
- 1 st Citron
- 20 g Smör till stekning
Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.
Bind upp steken om det behövs.
Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.
Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.
Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.