Go Back
+ servings
Skivad lammstek med vitlök och rosmarin på en skärbräda.
Print
4,67 av 6 röster

Lammstek med rosmarin och vitlök

Lammstek med rosmarin och vitlök är helt perfekt sätt att tillaga lamm på. Detta passar helt ypperligt till påskmiddagen eller som en vanlig middag.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme 20 minuter
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Lammstek
  • 30 g Vitlök
  • 2 msk torkad rosmarin
  • 1 msk salt
  • 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
  • 1 st Citron
  • 20 g Smör till stekning

Instruktioner

  • Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.
  • Bind upp steken om det behövs.
  • Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.
  • Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.
  • Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.