Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Lax och spenatpaj (kallrökt lax)
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Paj
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
Pajskal
2
dl
mandelmjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
fiberhusk
50
g
smör
1
st
ägg
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning
150
g
kallrökt lax
200
g
spenat (hackad frusen)
50
g
gul lök
4
st
ägg
2
dl
grädde 40%
2
dl
riven ost
1
nypa
salt
1
nypa
nymalen svartpeppar
2
msk
färsk dill (hackad)
Instruktioner
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Fyllningen
Hacka löken fint och fräs den i en liten klick smör/olja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa tills all vätska försvunnit. Salta och peppra.
Skär laxen i lite mindre bitar.
Blanda ägg, grädde, ost, lax, dill och spenaten i en bunke. Salta och peppra lite.
Häll upp smeten i pajskalet och ställ in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.
Ta ut och servera med en god blandsallad.