Go Back
+ servings
Laxburgare med limeaioli placerad på en bädd av grönsallad.
Print
Inga röster än

Laxburgare med limeaioli

Laxburgare med limeaioli är ett fräscht och uppfriskande recept som är ett riktigt gott alternativ till vanliga hamburgare. Lättlagat och mumsigt!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Laxburgare

  • 4 st Portionsbitar lax á 140 g
  • 1 st ägg
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 1 st Lime, rivet skal och saft
  • 1 st Färsk röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Limeaioli

  • 1 st ägg
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Pressad lime
  • 2 dl Rapsolja, neutral
  • 1 tsk Rivet limeskal
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar

Du behöver

  • Stavmixer
  • Matberedare

Instruktioner

Limeaioli

  • Knäck ägget i en hög skål/bunke.
  • Tillsätt övriga ingredienser, utom oljan.
  • Häll försiktigt på oljan ovanpå de övriga ingredienserna.
  • Ställ ner din stavmixer i botten av skålen och börja mixa.
  • När du ser att aiolin börjar att tjockna lite, så kan du börja att vicka lite på stavmixern så att den börjar dra ner mer olja. Efter ett tag kan du börja att lyfta och sänka stavmixern tills det att all olja har jobbats in och du har fått en homogen majonnäs.
  • Om du vill ha den lite lösare kan du tillsätta några teskedar kallt vatten så att den späds ut lite. Smaka av med salt och peppar.
  • Ställ din limeaioli i kylen så länge.

Laxburgare

  • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop med knivarna till en jämn smet.
  • Forma till biffar i den storlek som du vill ha dina laxburgare och stek dom i rikligt med smör på medelhög värme. Cirka 2-3 minuter på varje sida kan nog vara lagom. Det är dock beroende på storlek och tjocklek.
  • Ta upp dom ur stekpannan och servera direkt med lite limeaioli till.