Go Back
+ servings
En bit lax- och grönsakspaj med en gaffel på en vit yta.
Print
5 av 1 röst

Laxpaj med broccoli och Västerbottensost

En riktigt god och enkel laxpaj med broccoli och Västerbottensost. Perfekt till lunch eller på en god buffé. Perfekt LCHF-mat.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Lunch, Middagstips, Paj
Yield: 4
Author: @lchfchristine

Materials

Pajskal

  • 3 dl Mandelmjöl
  • 30 g Smör
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 200 g Riven Västerbottensost
  • 200 g Förvälld broccoli
  • 150 g Kallrökt eller gravad lax
  • 4 st ägg
  • 2 dl Grädde
  • Svartpeppar & Salt

Instruktioner

Pajskal

  • Sätt ugnen på 200 grader. Något högre om du använder en vanlig ugn
  • Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och tryck sedan ut degen i en smord springform. Nagga lätt med en gaffel.
  • Grädda i 8-10 minuter. Ta ut

Fyllning

  • Dela broccolin samt laxen i mindre bitar.
  • Vispa ihop ägg samt grädde med en handvisp. Tillsätt en nypa salt och peppar.
  • Fördela ut ost, lax och broccoli i pajskalet. Avslita med ett lager ost överst.
  • Häll på äggstanningen och grädda i 30 minuter. Låt svalna lite grann innan servering.
    En bit bakad paj med lax och grönsaker på en metallsked, dekorerad med smulad ost.