Go Back
+ servings
Gratäng med kyckling, broccoli och ost i en ugnsform.
Print
4 av 2 röster

Laxpudding med skirat smör

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield: 4
Author: Anna-Karin M

Materials

  • 1 Gul lök
  • 1 Broccoli
  • 200 g Kallrökt lax
  • 3 ägg
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Hackad dill, färsk
  • Salt och vitpeppar
  • 50 g Smör att skira, samt lite att smörja formen med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela broccolin i små buketter som du ångkokar. Går bra att koka också, men se till att få bort så mkt vätska som möjligt när det kokar klart bara. Skala löken och dela på mitten. Skär tunna skivor av löken och stek den mjuk på svag värme i mycket smör. Dela laxen i mindre bitar.
  • Smörj en ugnsform, ca 20x20 med smör. Lägg i broccolin. Lägg hälften av laxen på broccolin, sedan löken och därefter resten av laxen. Vispa ihop ägg, grädde, dill, salt och peppar. Slå detta över lax/broccoli/lök. Grädda i ugnen ca 30 min tills äggstanningen känns fast och ytan fått lite färg.
  • Under tiden laxpuddingen står i ugnen så skirar du smöret. Servera med sparris och/eller en krispig grönsallad