Go Back
+ servings
Laxrullar med pepparrot på en vit tallrik, omgiven av grönsaker och dill.
Print
5 av 6 röster

Laxrullar med pepparrot

Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g kallrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk pepparrot (riven)
  • 3 msk färsk dill, hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.
  • Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.
  • Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.
  • Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.
  • Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.
  • Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.
  • Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.