Go Back
+ servings
En närbild av granola med nötter, frön och en gyllene färgton.
Print
5 av 12 röster

LCHF-arkivets granola

Detta är en underbart god granola som du gör själv hemma. Det är lite nyttigare, utan tillsatt socker och helt glutenfritt. Perfekt om du äter LCHF.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 dl Mandel (hel)
  • 1 dl Hasselnötter (hela)
  • 2 dl Valnötter
  • 1 dl Solroskärnor
  • 0,5 dl Pumpakärnor
  • 0,5 dl Sesamfrön
  • 1 dl Riven kokos
  • 2 msk Linfrön (Hela)
  • 2 msk Chiafrön
  • 2 msk Kanel (malen)
  • 2 tsk Kardemumma (malen)
  • 0,5 dl Varmt vatten
  • 0,75 dl Kokosolja
  • 1 msk Sötning
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 st Äggvita (vispad)
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.
  • Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.
  • Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.
  • Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.
  • Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.
  • Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.
  • Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.
  • Servera med lite fet yoghurt och kanske lite färska bär.