Smält 25 gram av smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Vispa äggen lätt för hand.
Blanda ihop fiberhusk, pofiber, kardemumma, bakpulver och två teskedar sötströ i en bunke.Blanda ner grädde, vatten, smält smör och mjölblandningen i äggen. Vispa ihop det snabbt och ställ åt sidan i tio minuter så att det hela får svälla.
Vispa ihop 100 gram smör med kanel och två teskedar sötströ. Ju mer du vispar det desto lättare blir det att smeta ut sen.
När smeten har tjocknat lägger du ut den på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut den till en fyrkant. Den kan vara relativt tjock, kanske en halv centimeter ungefär.
Lyft försiktigt bort det översta bakplåtspappret, du kanske måste använda en slickepott för att få loss degen.
Smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
Rulla sedan ihop degen till en avlång rulle. Här måste du med stor sannolikhet hjälpa till att få loss det hela med en slickepott för det fastnar lätt.i:9a
När du har fått till en rulle skär du upp den i cirka 10 bitar och lägger i muffinsformar på en plåt.i:10a
Grädda i ugnen direkt på 200 grader i cirka 10 minuter. De skall ha fått en fin färg. Jag körde 200 grader varmluft. Kör du utan varmluft kan du säkert köra lite varmare.i:11a
Ta ut dem och låt svalna på galler.