Go Back
+ servings
En samling av kanelbullar i pappersformar placerade på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

LCHF-arkivets kanelbullar

Vanliga kanelbullar är verkligen off limits för oss som äter lchf, men här hittar du ett recept på kanelbullar som ändå kan funka som alternativ.
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 125 g Smör
  • 4 msk Grädde
  • 2 msk Vatten
  • 3 msk Fiberhusk
  • 3 msk Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 krm Kardemumma (malen)
  • 4 tsk Sötning
  • 1 nypa salt
  • 3 tsk Kanel (malen)

Instruktioner

  • Smält 25 gram av smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  • Vispa äggen lätt för hand.
  • Blanda ihop fiberhusk, pofiber, kardemumma, bakpulver och två teskedar sötströ i en bunke.Blanda ner grädde, vatten, smält smör och mjölblandningen i äggen. Vispa ihop det snabbt och ställ åt sidan i tio minuter så att det hela får svälla.
  • Vispa ihop 100 gram smör med kanel och två teskedar sötströ. Ju mer du vispar det desto lättare blir det att smeta ut sen.
  • När smeten har tjocknat lägger du ut den på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut den till en fyrkant. Den kan vara relativt tjock, kanske en halv centimeter ungefär.
  • Lyft försiktigt bort det översta bakplåtspappret, du kanske måste använda en slickepott för att få loss degen.
  • Smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
  • Rulla sedan ihop degen till en avlång rulle. Här måste du med stor sannolikhet hjälpa till att få loss det hela med en slickepott för det fastnar lätt.i:9a
  • När du har fått till en rulle skär du upp den i cirka 10 bitar och lägger i muffinsformar på en plåt.i:10a
  • Grädda i ugnen direkt på 200 grader i cirka 10 minuter. De skall ha fått en fin färg. Jag körde 200 grader varmluft. Kör du utan varmluft kan du säkert köra lite varmare.i:11a
  • Ta ut dem och låt svalna på galler.