Go Back
+ servings
En skiva av en kaka med hallon och florsocker på en metallspade.
Print
4,67 av 12 röster

LCHF hallonkladdkaka!

Ett recept på en ljuvlig hallonkladdkaka från Evelina. Ett perfekt alternativ för dig som är lite trött på chokladefterrätter. Perfekt om du äter LCHF/lågkolhydratkost.
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12
Author: Evelina Wramnert

Materials

Kladdkakan

  • 150 g smält smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl sukrin gold
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg

Topping:

  • 1-2 dl frysta hallon
  • ca 0,5 tsk sukrin melis

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.
  • Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.
  • Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.
  • Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.
  • Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.