Börja med att smälta osten i mikron i en skål. Den skall vara helt smält. Rör om ordentligt med en slickepott.
Låt osten svalna lite.
Tillsätt äggulorna och saltet. Rör om ordentligt.
Rör tills det att orsten börjar stelna till. Kör den då i mikron lite försiktigt igen så att den mjuknar på nytt. Rör om igen. Så här håller du på tills det att du har blandat ihop äggula och ost ordentligt och du har fått en jämn deg.
lägg upp degen på ett bakplåtspapper och tryck ut en rektangel.
Lägg på ett bakplåtspapper till och kavla ut degen så den täcker bakplåtspappret. Den ska vara cirka 2-3 mm tjock.
Skär upp plattan till 2-3 cm breda strimlor och lägg dessa på en tallrik eller form med bakplåtspapper på.
Ställ in i kylen så det får torka till. Minst tre timmar.
När de har torkat så är det dags att koka dem snabbt i saltat kokande vatten. De skall inte ligga i mer än en minut.
Häll upp i durkslag och blanda ner lite olivolja snabbt efter så att de inte klibbar ihop.
Servera direkt med en god sås till.