Go Back
+ servings
En LCHF pizza med tomater, lök, paprika och gröna oliver på en bakplåt.
Print
Inga röster än

LCHF-pizzabotten

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Pizza, Snabbmat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g västerbottenost
  • 4 st ägg
  • 0,75 dl Grädde
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,25 dl kokosmjöl
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Riv osten.
  • Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.
  • Blanda ner osten sist av allt.
  • Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.
  • Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
  • Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.
  • Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.