Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
LCHF-pizzabotten
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Pizza, Snabbmat
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
västerbottenost
4
st
ägg
0,75
dl
Grädde
1
msk
fiberhusk
0,5
dl
mandelmjöl
0,25
dl
kokosmjöl
1
krm
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv osten.
Blanda alla ingredienser förutom den rivna osten och vispa ihop med elvisp.
Blanda ner osten sist av allt.
Låt smeten stå och svälla minst fem minuter.
Platta ut smeten/degen på en bakplåtsklädd plåt och försök att få det så jämnt som möjligt. Det ska räcka till en normalstor plåt.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Ta ut pizzabotten och låt den svalna lite innan du har på din fyllning.
Grädda sedan pizzan på 200 grader tills det att osten har smält.