Go Back
+ servings
Grillad brödskiva med örter och ost, skuren i remsor och placerad på bakplåtspapper.
Print
4,32 av 41 röster

LCHF-vänligt vitlöksbröd

Ett väldigt enkelt och supergott recept på lchf-vänligt vitlöksbröd. Fantastiskt gott till en god soppa, eller varför inte bara ha och dippa i en tomatsås?
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl Färdigriven mozzarellaost
  • 1,25 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Färskost
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk Smält smör
  • 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
  • 1 msk Hackad färsk persilja
  • 1 msk Parmesanost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål. Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
  • Ta ut skålen och rör ner ägget. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt. Blanda till en jämn deg.
  • Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
  • Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg. Ta ut det och skär upp stavar. Ät!