LCHF-vänligt vitlöksbröd
Ett väldigt enkelt och supergott recept på lchf-vänligt vitlöksbröd. Fantastiskt gott till en god soppa, eller varför inte bara ha och dippa i en tomatsås?
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 2,5 dl Färdigriven mozzarellaost
- 1,25 dl Mandelmjöl
- 2 msk Färskost
- 1 msk Vitlökspulver
- 1 tsk Bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 1 st ägg
- 1 msk Smält smör
- 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
- 1 msk Hackad färsk persilja
- 1 msk Parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål.
Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
Ta ut skålen och rör ner ägget.
Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt.
Blanda till en jämn deg.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
Blanda ner vitlök, persilja och parmesanost i smöret och fördela det över degen du jämnat ut.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg.
Ta ut det och skär upp stavar.
Ät!