Go Back
+ servings
En glasburk med lemon curd och skivor av citroner på en rutig duk.
Print
5 av 8 röster

Lemon curd - LCHF

Lemon curd som är sockerfri och istället för socker används sötningsmedel. Ett perfekt alternativ för dig som äter lchf eller keto. Men, lika gott!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Såser & röror, Sötsaker
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st Ekologiska citroner
  • 1 dl Sötning
  • 50 g Smör
  • 2 st ägg
  • 2 st Äggulor

Instruktioner

  • Börja med att tvätta citronerna noga i vatten. Riv citronerna med ett zestjärn eller rivjärn.
  • Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret i en kastrull.
  • Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.
  • Lägg ägg och äggulor i en bunke och vispa ihop dem lätt.
  • Sila bort citronskalet från den varma vätskan och häll det över äggblandningen under kraftig omrörning.
  • Häll över smeten i en kastrull igen och ställ på plattan igen på svag värme och rör om hela tiden med en slickepott så att du kommer ner i botten med.
  • När curden är så tjock som du önskar, tar du bort den från värmen och slår upp i en ren glasburk. Sätt på ett lock direkt och låt svalna.