Go Back
+ servings
Vit gräddkanna med sås på ett fiskformat underlägg i keramik.
Print
4 av 9 röster

Lenas gula fisksås

Lenas gula fisksås är en otroligt enkel och supergod fisksås som passar till de flest sorters fisk. Så god att den går att äta med sked direkt ur skålen.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st Schalottenlök, finhackad
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1,5 msk Fiskfond, koncentrerad
  • 2 msk Pressad citron
  • 1 msk Smör att fräsa löken i.
  • 100 g Smör

Instruktioner

  • Fräs den hackade löken i lite smör tills den mjuknar.
  • Häll i övriga ingredienser förutom 100 g smör. Det ska monteras i sist av allt.
  • Koka upp såsen och sänk värmen lite. Låt den puttra till en fin konsistens.
  • Rör ner smöret precis innan servering. Om du vill ha en slät sås, då monterar du ner smöret med stavmixer, annars om du är ok med lite lökbitar, så kan du bara vispa ner den. Smaka av med lite salt och eventuellt lite vitpeppar.
  • Om du vill förbereda såsen, så kan du göra det till innan sista smöret monteras i. Sen när det är dags att äta, så värmer du upp såsen igen och monterar smöret.