Lime- och kokosmums är en syrlig och god chokladkaka som är en spinoff på helt vanliga kärleksmums. Perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser20 minuterminuter
Active Time25 minuterminuter
Total tid45 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen
Materials
Chokladbotten
3ägg
0,5dlsötning
0,75dlPofiber
2mskKokosmjöl
4mskKakaopulver
2tskBakpulver
1nypasalt
1krmVaniljpulver
75gSmör
1dlGrädde
Frosting
200gCream cheese (rumstepererad)
50gSmör (rumstempererat)
0,5dlsötning
Skalet från 2 lime
Saften från 1 lime
Topping
1dlRiven kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.
Chokladbotten
Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.
Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
Häll smeten i formen och jämna ut den.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar.
Ta ut den och låt den svalna.
Frostingen
Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.
Montering av kakan
Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan.
Strö ut kokosflingor över.
Ställ in i kylen och låt den bli kall.
Ta ut och dela i bitar.