Go Back
+ servings
Två bitar av kaka med chokladbotten och kokosfrosting på en tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Lime- och kokosmums

Lime- och kokosmums är en syrlig och god chokladkaka som är en spinoff på helt vanliga kärleksmums. Perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

Chokladbotten

  • 3 ägg
  • 0,5 dl sötning
  • 0,75 dl Pofiber
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 4 msk Kakaopulver
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 75 g Smör
  • 1 dl Grädde

Frosting

  • 200 g Cream cheese (rumstepererad)
  • 50 g Smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl sötning
  • Skalet från 2 lime
  • Saften från 1 lime

Topping

  • 1 dl Riven kokos

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en form som är cirka 15x25 cm i storlek med bakplåtspapper.

Chokladbotten

  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt, tänk äggtoddy.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta de gärna.
  • Häll grädde och smör i en kastrull och värm upp det tills det att smöret har smält. Ställ åt sidan att svalna en stund.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sedan ner gräddblandningen.
  • Häll smeten i formen och jämna ut den. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter. Peta med en tandpetare i mitten av kakan. När det inte fastnar någon blöt kaksmet på stickan så är kakan klar. Ta ut den och låt den svalna.

Frostingen

  • Vispa ihop samtliga ingredienser ordentligt. Ställ kallt tills det att kakan svalnat helt.

Montering av kakan

  • Bred ut frostingen i ett så jämnt lager över hela chokladkakan. Strö ut kokosflingor över. Ställ in i kylen och låt den bli kall. Ta ut och dela i bitar.