Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Limeaioli
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Såser & röror
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
3
st
äggulor
1
msk
dijonsenap
1
st
lime
0,5
tsk
salt
1
nypa
nymalen svartpeppar
0,5
krm
cayennepeppar
3
dl
olja (neutral)
Avokadolja eller rapsolja funkar bra.
5
g
vitlök
Instruktioner
Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.
Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.
Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.
Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.
Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.