Go Back
+ servings
Skål med limeaioli garnerad med limezest och koriander, omgiven av limeklyftor.
Print
Inga röster än

Limeaioli

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st lime
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 3 dl olja (neutral) Avokadolja eller rapsolja funkar bra.
  • 5 g vitlök

Instruktioner

  • Riv det yttersta skalet av limen och pressa saften. Riv vitlöken.
  • Blanda ihop alla ingredienser UTOM oljan i en skål.
  • Vispa ihop med elvisp (eller för hand) och börja hälla oljan i en fin stråle ner i skålen samtidigt som du vispar.
  • Majonnäsen börjar tjockna allt eftersom du tillsätter oljan. När du tillsatt all olja så är du klar.
  • Om du vill ha den lite tunnare kan du spä ut den med någon matsked vatten.
  • Låt den gärna stå i kylen någon timme innan du serverar den så att den får dra ur alla smaker.