Go Back
+ servings
Två köttfärslimpor med örter som ligger i en stekpanna med vätska.
Print
Inga röster än

Lindade aubergine med köttfärs

Förberedelser45 minuter
Active Time15 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 2
Author: s_moore

Materials

  • 250 g Köttfärs
  • 1 dl Hackad persilja
  • 1 st Riven vitlök
  • 2 st Hackade färsklök
  • 1 st Hackade grön chili
  • 60 g Riven mozzarella
  • 2 st Auberginer
  • ½ dl Olivolja
  • 20 g Smör
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på grill och grilla auberginerna.
  • Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna forutom mozzarella och olja. Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella. Dela färs smeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den( ni ser allt på bildens). Stek den i smör och olivolja. Klar.
  • Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienserna förutom mozzarella och olja.
  • Ta ut auberginerna, skala den försiktigt men låt hatten sitter kvar på den. Lägg de på hushållspapper för att allt vatten rinna av. Sen gör ett snitt i mitten på auberginer och fyll de med mozzarella. Dela färssmeten på två. Bred den på en bit plastfolie och lida auberginer med den (ni ser allt på bilden). Stek den i smör och olivolja. Klar.
    En portion köttfärs med en halverad aubergine fylld med riven ost på en träyta.