Lövbiffsgryta
Lövbiffsgryta fungerar som lunch eller som finare middag. Detta recept är perfekt för dig som äter keto/lchf/low carb. Lättlagat och gott!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time1 timme t 35 minuter minuter
Total tid1 timme t 50 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Amonazon
- 800 g lövbiff
- smör att steka i
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 3 msk koncentrerad oxfond
- 2 msk tamarisoja
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl smetana
- 1 burk champinjoner (170 g champinjoner)
- 1/2-1 röd chilifrukt
- flingsalt
- persilja och gräslök att garnera med
Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.
Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund.
Häll ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½ timme.
Hacka chilifrukten och lägg i pannan.
Häll av vätskan från svampen och häll ner i pannan.
Tillsätt oxfond, soja, grädde och smetana.
Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter, smaka av med flingsalt.
Klipp över persilja och gräslök och servera med t.ex ångkokt broccoli.