Go Back
+ servings
En ugnsbakad laxgratäng med räkor och dill i en glasform.
Print
4,16 av 19 röster

Lyxig laxgratäng med räkor

En riktigt lättlagad men ändå lyxig laxgratäng med räkor och dill. Fantastiskt enkelt som funkar till både vardag och fest. Helt lchf-anpassat med.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st portionsbitar lax
  • 200 g räkor (skalade)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl färsk dill (hackad)
  • 2 msk Pressad citron
  • 2 dl riven ost (lagrad)
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Lägg laxen i en ugnsfast form, inte för stor.
  • Blanda ihop övriga ingredienser utom osten och räkorna och häll detta över laxen.
  • Strö osten över och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och garnera med räkorna och lite citronklyftor och dillvippor.