Lyxig Zoodles a'la Puttanesca
Lyxiga zoodles a'la Puttanesca är en riktigt lyxig variant på zoodles. Helt magiskt goda smaker och allt är helt anpassat för lchf.
Förberedelser1 timme t 30 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid1 timme t 45 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 1
Author: Wallerbladish
Konfiterade tomater och sardiner
- 10-15 st. Små tomater (typ cocktailtomater)
- 3-4 Vitlöksklyftor
- 2 st Kvistar färsk rosmarin (kan ersättas med torkad ca 1 msk)
- 1 st En konservburk med sardinfileer i olja
- Olivolja så att det täcker tomaterna och sardinerna
Zoodles alla Puttanesca
- 1 st Zucchini (ca 20 cm lång)
- 1 msk Kapris på burk
- 10 st Svarta oliver
- 1 pt Chili flakes (anpassa efter din egen smak)
- 10 st Konfiterade coctail tomater (mängden beror lite på typen av tomater)
- 2-3 st. Konfiterade sardinfiléer
- 1 st Konfiterad vitlök
- 3 msk Olivoljan från konfiteringen
- salt
- Nymalen peppar
Konfiterade tomater och sardiner
Sätt ugnen på 100 grader.
Lägg i tvättade tomater, skalade vitlöksklyftor, sardiner och rosmarin i en ugnsfast form (ta inte en för stor form då du ska täcka allt med olivolja).
Häll på olivoljan så att den täcker allt.
Ställ in i ugnen och låt det gotta sig ca en timma.
Lägg över tomaterna, vitlöken och sardinern i en burk (utan oljan - MEN SLÄNG DEN INTE).
Sila oljan genom en tät sil och häll ner den i burken.
Låt svalna.
Zoodles alla Puttanesca
Tvätta zucchinin och svarva den. Har du ingen grönsakssvarv skär du den på längden så att du får till din zucchini "pasta".
Värm upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
När oljan är varm - Lägg i kapris, vitlök och chili flakes i den varma stekpannan och dra (minst) 5-6 drag med pepparkvarnen. Låt dem ligga i ca 2 min så att smakerna får blomma ut.
Lägg i tomaterna och oliverna.
Låt det småputtra i ca 5 min så att allt bli varm och du börjar få till en sås av de sönderfallande tomater.
Lägg i sardinerna.
Lägg i zucchinin i stekpannan.
Salta zucchinin (innan du blandar).
Blanda ihop allt.
Låt nu zucchinin sjuda i såsen tills de fått den konsistens du vill ha. Jag vill inte ha zucchinin för soggig så jag anser att de är klara efter ca 3 minuter.
Smaka av - behövs det mer salt, peppar, styrka? Salta, peppra eller ha i lite mer chili flakes.
Lägg upp.
Riv parmesan ovanpå.
Njut.