Go Back
+ servings
Glasburk med vit sås, vitlök, citron och senapsfrön på en träskärbräda.
Print
5 av 3 röster

Majonnäs

Att göra egen majonnäs är hur enkelt som helst och det är dessutom så mycket godare med egen hemgjord majonnäs. Perfekt till goda såser.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st Äggulor
  • 2 msk Fransk senap
  • 4 dl Rapsolja
  • 4 msk Vatten
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 nypa Cayennepeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg äggulor och senap i en skål.
  • Kör igång och börja vispa. Tillsätt oljan i en fin stråle lite i taget och låt oljan ätas upp av äggen.
  • Fortsätt att tillsätta olja tills det att du har tillsatt all olja.
  • Tillsätt vinägern och om du vill kan du även tillsätta några droppar citron, men det är valfritt. Nu har du fått en rejält tjock majonnäs. Krydda den med lite salt, peppar och cayenne. Om du vill kan du även tillsätta ett par matskedar vatten för att få en lite smidigare konsistens.
  • Häll upp på en fin burk och njut av en majonnäs som är helt utan tillsatser. Ren och fin majonnäs bara!

Video