Att göra egen majonnäs är hur enkelt som helst och det är dessutom så mycket godare med egen hemgjord majonnäs. Perfekt till goda såser.
Förberedelser5 minuterminuter
Active Time5 minuterminuter
Total tid10 minuterminuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Materials
3stÄggulor
2mskFransk senap
4dlRapsolja
4mskVatten
1mskVitvinsvinäger
1nypaCayennepeppar
1nypasalt
1nypanymalen svartpeppar
Instruktioner
Lägg äggulor och senap i en skål.
Kör igång och börja vispa. Tillsätt oljan i en fin stråle lite i taget och låt oljan ätas upp av äggen.
Fortsätt att tillsätta olja tills det att du har tillsatt all olja.
Tillsätt vinägern och om du vill kan du även tillsätta några droppar citron, men det är valfritt.
Nu har du fått en rejält tjock majonnäs. Krydda den med lite salt, peppar och cayenne. Om du vill kan du även tillsätta ett par matskedar vatten för att få en lite smidigare konsistens.
Häll upp på en fin burk och njut av en majonnäs som är helt utan tillsatser. Ren och fin majonnäs bara!