Go Back
+ servings
En bit mandelkaka med brynt smör och mandelspån på en blå tallrik med en gaffel bredvid.
Print
5 av 3 röster

Mandelkaka med brynt smör

En mandelkaka med brynt smör som är hur god som helst! Svårt att ens tro att den är nyttigare och utan socker. Helt perfekt lchfkaka.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 4
Author: @lchfchristine

Materials

  • 4 st ägg
  • 200 g Smör
  • 200 g Mandelmjöl
  • 1,5 dl Sötning
  • 1 tsk Bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Valfritt: Mandelspån och kardemumma att toppa med

Instruktioner

  • Bryn smöret och ställ åt sidan så det svalnar en aning
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa ihop ägg och sötning och vispa sedan i snöret. Tillsätt till sist de torra ingredienserna.
  • Häll över smeten i en ugnsfast form som mäter ca 20x30 cm. Toppa med lite mandelspån och kardemumma..
  • Grädda på 180°c i ca 30 min
    En portion bakad dessert med mandel serverad i en blå skål med en gaffel.