Go Back
+ servings
Skål med marinerade champinjoner som är hackade och blandade med örter.
Print
4,75 av 4 röster

Marinerade champinjoner

Marinerade champinjoner är otroligt gott som tillbehör, antingen till en god köttbit, eller som en del av en god buffé. Funkar även bra som tapas.
Förberedelser10 minuter
Active Time2 minuter
Total tid12 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g färska champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk färsk persilja (hackad)
  • 10 g vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Dela champinjonerna i lagom stora bitar, det är lite av en smaksak vilken storlek man vill ha.
  • Blanda ihop övriga ingredienser. Slå det över champinjonerna och blanda ihop.
  • Låt stå minst ett par timmar och rör om lite ibland. Bäst blir de om du låter de stå till nästa dag.